Схоже, так колись подумала Юлія Максимець, вишивальниця і дизайнерка, подружка гурту “Хитра синиця”, яка вирішила створити серію геометричних дизайнів на основі подільських традиційних рушників.

І це не дивно. Адже “хрестик”, як вишивальна техніка, став популярним на наших теренах відносно нещодавно, приблизно з кінця ХІХ ст. А загалом існують десятки старовинних способів вишивки, і до багатьох з них зараз повертається інтерес сучасних рукодільниць.

Юлія ретельно вивчає вишиту спадщину, і за цими мотивами створює яскраві та вигадливі орнаменти. Якщо ви ніколи не вишивали лічильною гладдю чи зерновим виводом, але відкриті для нового досвіду, то вам неодмінно сподобається медитація над процесами з серії “Мотиви Поділля”. До того ж, кожен дизайн в цій серії обов’язково супроводжується докладним описом, покроковою інструкцією та рекомендаціями стосовно послідовності робіт. Тому не варто боятись навіть новачкам! Все неодмінно вийде як слід!

Готові роботи можна оформити у звичайні рами, і це будуть стильні картини, які чимось навіть нагадуватимуть такі модні нині індійські мандали. Ви можете зробити з них абстрактні годинники або ж прикрасити цими узорами торбинки, наплічники, сумочки, елементи одягу, серветки, подушки тощо. Кольорова гама теж дасть вашій фантазії проявитись у повній мірі!

Кожен орнамент з серії “Мотиви Поділля” в нас асоціюється з певним настроєм і навіть порою року. Тому ми дали цим дизайнам імена місяців. Ви ж, безперечно, вправі наділити кожну з цих вишивок вашим власним сенсом та ідеєю.

Ми раді відкривати для себе нові горизонти. І безмежно щасливі, коли нам вдається здивувати і вас! Тож ми дякуємо Юлії за її працю і згоду поділитись з нашими вишивальницями своїм досвідом та творчістю.

Приємної та цікавої вишивки! Ваші Хитрі синички, Євгенія і Олександра.